maanantai 4. kesäkuuta 2012

Suklaavaahto uunissa


175 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
3 kananmunaa
ripaus suolaa
½ dl sokeria

1.Sulata suklaa kerman kanssa kulhossa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Jäähdytä hyvin, noin 30 min ajan.
2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset keskenään. Vatkaa valkuaiset suolalla maustettuna jämäkäksi vaahdoksi.
3. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa,
4. Riko keltuaisten rakenne ja käännä ne varoen valkuaisvaahtoon. 
5. Kaada vaahto varovaisesti sulatettuun suklaaseen ja sekoita ilmavaksi suklaavaahdoksi.
6. Kaada vaahto noin litran kokoiseen uunivuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 12 min.
7. Jäähdytä vaahtoa hiukan tai nauti lämpimänä. Vaahto maistuu myös jääkaappikylmänä.

Resepti: Mia Öhrn - Uudet Suklaaherkut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti