keskiviikko 1. elokuuta 2012

Jauheliha-fetajuustokääröt


Pitkästä aikaa jotakin oikeeta ruokaa! Kyllähän meillä joka päivä syödään, mutta useimmiten ne sörsselit on sellasia, ettei kehtaa muille esitellä... Mutta nytpä tein poikkeuksen. Selailin tossa jokunen päivä takaperin vanhoja reseptikätköjä, ja löysin parikin juttua mitä haluan kokeilla. Nämä jauhelihakääröt olivat yksi niistä. Ens kerralla tosin täytyy kyllä käyttää vähän laadukkaampaa jauhelihaa... Noo, oli miten oli, hyviä ne oli nämäkin. :) Suosittelen lämpimästi kaikille, joille perinteiset suomalaiset ruuat ovat mieleen, sillä nämä ovat kuin minikokoisia lihamurekkeita täytteellä. :)

Jauheliha-fetajuustokääröt


400 g naudan jauhelihaa
1 pieni sipuli raastettuna tai hienonnettuna
1 rkl öljyä
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 muna
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria tai pippurisekoitusta

Täyte:
noin 150 g fetajuustoa
1 ruukku tuoretta basilikaa

Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna turvota noin 10 minuuttia. Kuori ja raasta sipuli raastinraudalla tai hienonna muuten hyvin. Kiehauta sipuli pannulla rasvassa.  Kun korppujauhot ovat turvonneet, lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.Vältä turhaa vaivaamista ettei taikina sitkisty ja kääryleistä tulisi kuivia.

Levitä murekeseos kylmään veteen kastetulle työlaudalle sentin paksuiseksi levyksi (30 cm x 30 cm). Leikkaa levy ruuduiksi (10 cm x 10 cm) ja levitä niille basilikanlehdet  ja fetajuustokuutiot. Rullaa kääryleet kiinni ja asettele uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa uuniperunoiden ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti