torstai 9. elokuuta 2012

Perinteinen pannukakku




Meillä pannukakku on kyllä yks ehdottomista suosikkiherkuista, ja varsinkin mieheni tykkää valtavasti. Mitkään hienot leivonnaiset tai kakut ei saa toista yhtä innostuneeksi kuin se, että sanon "Mitäs jos tehtäis tänään pannaria?" Paras mahdollinen pannukakku tulee mielestäni tällä reseptillä:

8 dl maitoa
3 munaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 - 100 g sulatettua voita

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, ja sekoita joukkoon n. puolet maidosta. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sokerin määrää voit halutessasi pienentää. Sekoita jauhoseos tasaisesti munamaitoon. Kun taikina on tasaisen paksua ja jauhomöykkyjä ei enää näy, lisää loput maidosta samalla sekoittaen. Anna taikinan levätä puolisen tuntia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Uunin lämmetessä laita voi puhtaalle, reunalliselle uunipellille ja anna voin sulaa hiljalleen uunissa. Voin ollessa sulaa, ota pelti pois ja kaada taikina pellille. Paista pannukakkua 225 asteessa noin puolisen tuntia.

Tarjoile esimerkiksi hillon, kermavaahdon tai tuoreiden marjojen ja jäätelön kera.

1 kommentti: